15.3.11

Dream High Fever!!

Baru-baru ni saya telah addicted dengan satu lagi drama korea terbaru iaitu ......

DREAM HIGH!!

Pelakon-pelakon:

Suzy

kim soo hyun

taecyeon

ham eun jung

IU

Wooyoung
pics diambil dari : HANCINEMA

Bagi saya, drama ini agak menarik dan tak sama dengan drama2 korea yang lain. Senang cerita drama ini agak berbeza. Walaupun baru tengok sampai episod 8, sini saya nak bagi review sikit pasal drama ini.

Drama ini mengisahkan 6 orang anak muda yang ingin mengejar impian mereka. Di sebalik latar kehidupan yang berbeza-beza, mereka mempunyai satu impian yang sama iaitu menjadi artis yang disegani di Korea dan juga seluruh dunia. Pelbagai rintangan dilalui, suka dan duka ditempuhi, pergaduhan dan cemburu menjadikan mereka semakin gigih untuk mengejar impian mereka. Tidak dilupakan juga kisah percintaan tiga segi yang berlaku sesama mereka. Semuanya bermula dari sebuah tempat yang di situ lahirnya pelbagai artis yang masyhur iaitu sebuat tempat yang bernama KIRIN ART SCHOOL.

OST songs dalam drama ini pon sedap-sedap. Saya memang suka. Banyak lagu pelakon-pelakonnye sendiri yang nyanyi. Mempersembahkan:

OST-DREAM HIGHSemua OST dalam drma ini memang aku suka. sedap-sedap lagu dia. Aku ambil beberapa lagu untuk dijadikan inspirasi. ehehehee.. Paling sweet sekali dalam cerita ini ialah....

LOLLYPOP

Ade kisah di sebalik lollypop ini. Kalau nak tahu, tontonlah sendiri cerita ni. FEVERET!

Ni link die: DREAM HIGH

K, nak sambung siapkan assignment, sempat lagi layan drama korea time busy2 nih -_-'

katabermakna: Tsunami dan gegaran di Jepun, sama-samalah kita mendoakan agar sentiasa dilindungi Allah daripada sebarang bencana dan musibah. amiin..


No comments: